Imkerij Schwienswei

Bij de imkerij Schwienswei worden een aantal bijenvolken verzorgd door een drietal vrijwilligers. Op beperkte schaal wordt honing geoogst, er goed op lettend, dat de volken met een voldoende honingvoorraad de winter ingaan, om deze goed door te komen.
De geoogste rauwe honing en daarvan afgeleide producten (zalf en honingzeep) zijn te koop bij de imkerij.

Van mei t/m oktober is de imkerij open voor bezoek op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur.
Gedurende de maanden november, december, januari, februari, maart en april werken we niet met vaste openingstijden. Als we werkzaam zijn op de imkerij, maken we dit kenbaar met het bord “Imkerij geopend”. U kunt dan gewoon binnenlopen.

Ook kunt u telefonisch een afspraak maken om uw honing of zalf te komen ophalen bij de imkerij. Daarvoor kunt u contact opnemen met Oscar Lensen (06 – 52 44 14 96).

Honing is naar verwachting weer te koop vanaf medio mei 2024.
Zalf en zeepjes hebben we nog voldoende op voorraad.

Producten

Honing, 500 gr € 8,00

Wonderzalf of honingzalf, 30 gr € 3,00

Zeepje € 3,00

Bijenzwerm aangetroffen?

Een bijenvolk gaat zwermen als de bijenkast overbevolkt raakt. De werksterbijen telen een of meerdere larven op tot nieuwe koningin(nen). De oude koningin vertrekt met ongeveer de helft van de werksterbijen uit de kas en vormt een zwerm die een nieuw onderkomen zoekt. Deze zwerm vormt, meestal in de buurt van de verlaten kast, een tros van bijen, die bijvoorbeeld in een boom aan een tak gaat hangen, terwijl enkele bijen op zoek gaan naar een geschikte plek om een nieuwe kolonie te stichten. Wanneer zij ergens aan een boom hangen, kunnen zij daar enkele uren tot enkele dagen blijven hangen.
Zolang u de bijen niet stoort, zijn zij niet agressief en zullen niet steken.
Heeft u een bijenzwerm aangetroffen, dan U kunt bellen met Oscar Lensen (06 – 52 44 14 96) die in overleg met u de bijenzwerm zal invangen om een nieuw volk in de imkerij te vormen.

Imkerij Schwienswei op Facebook